iodigital

03 oktober 2014

Intracto @ DrupalCon - Dag 4: First time sprinting

Hoewel gisteren de laatste sessies werden gegeven is DrupalCon alles behalve afgelopen. Vandaag (en de rest van het weekend) wordt er namelijk gesprint om Drupal 8 en een hoop modules klaar te krijgen voor release.

blog-intracto_drupalcon_dag_4_first_time_sprinting-1

Rond 9 uur begonnen de sprints en zaten we met een 400-tal enthousiastelingen klaar om Drupal 8 een serieus duwtje in de rug te geven.

Zelf deed ik met enkele andere collega’s mee aan de Mentored Core Sprint, ideaal voor zij die nog niet eerder aan een sprint hadden deelgenomen maar wel dolgraag wilden helpen. Gelukkig had ik een week eerder al van drupal-hero en collega Jeroen Tubex een uitgebreide uitleg gekregen over de gang van zaken op zo’n sprint. Zo had ik al een idee wat me te wachten stond.

blog-intracto_drupalcon_dag_4_first_time_sprinting-2

Hoewel het heel impressionant –en een beetje beangstigend-- is om zoveel ontwikkelaars uit verschillende landen samen te zien werken aan één groot project, valt het best wel mee om er deel van uit te maken. Ik voelde me meer dan gemotiveerd om mee te helpen en begon dan ook met veel plezier de lijst van issues te doorlopen. Uiteindelijk kies je een issue waaraan je wil werken en je doet je best om het op te lossen. Hoe klein of banaal een issue ook lijkt, de mentors zijn altijd ongelooflijk enthousiast wanneer je iets bereikt hebt. Ze willen echt iedereen stimuleren om een steentje bij te dragen en dat werkt ook: want je voelt je echt een deel van de community.

blog-intracto_drupalcon_dag_4_first_time_sprinting-3

Uiteindelijk kon ik rond de namiddag enkele issues oplossen, schreef ik de daarbij horende patches en kon ik met een goed gevoel de auto instappen. Dankzij de voorbije week op DrupalCon voel ik me echt geïnspireerd om actief in de community te helpen en misschien zelf wel een contributed module te schrijven. Volgend jaar zal je me kunnen vinden in Barcelona voor de volgende DrupalCon. Ik kijk er nu al naar uit!

blog-intracto_drupalcon_dag_4_first_time_sprinting-4